Som europeisk kulturby, verdensarvby og UNESCO matby tilbyr Bergen opplevelser og kultur på høyt nivå.

Bare det å rusle rundt i gamle gater og smau er et eventyr. Her har folk bodd og virket i hundrevis av år, og små trehus ligger på kryss og tvers.

Ta turen til Fisketorget og opplev det yrende folkelivet. Besøk Akvariet og se fiskene, pingvinene og selene. Spaser langs Bryggen – innlemmet i UNESCOs liste over verdens mest bevaringsverdige kulturminner, og videre til den gamle festningen Bergenhus. Ta turen innom ett av de mange museene og galleriene. Fra sentrum er det ikke langt til Fløyen, Ulriken eller et av de andre byfjellene som omkranser Bergen. Her får du panoramautsikt over byen, fjorden og havet.

Bergen ligger omkranset av fjordlandskapet. Det finnes en rekke sightseeing- og fjordturer med kortere og lengre varighet som vil gi deg minnerike opplevelser. Billetter kjøper du i Turistinformasjonen.

I europeisk sammenheng er ikke Bergen så stor, men byen har et meget allsidig underholdningstilbud med mange festivaler, konserter og forestillinger verdt å få med seg. Bergen har også en blomstrende matscene med flere internasjonalt anerkjente restauranter og et kokkefaglig miljø med kreative matkunstnere som tar vare på, utvikler og formidler lokal matkultur og gastronomi, og som setter lokale råvarer, sesong og kreativitet i et utsøkt samspill.

An icon of trees

Utforsk Bergen!

Det er mye å oppdage i Norges nest største by!

Arrangement i Bergen

Les mer om utvalgte sted og attraksjoner fra Bergen.

Julerosekveld med Herborg Kråkevik, Bergen Filharmoniske Orkester og gjester

Herborg Kråkevik legger ut på storslått Julerose-turné med orkester, Linda Eide, Vigdis Hjorth og Mathias Eick. Herborg Kråkevik tar i år med seg musikken og suksesskonseptet Juleroser til noen utvalgte scener rundt om i landet. På turneen har hun med seg forfatteren Vigdis Hjorth, journalist og humorist Linda Eide og trompetvirtuos Mathias Eick. I tillegg til ny og tradisjonell julemusikk, vil disse eminente formidlerne gi publikum fortellinger, dikt og humoristiske høydepunkt fra Juleroser-heftene. Det blir adventstemning, julelatter- og tristesser, klassiske julefortellinger og helt rykende ferske tekster om hverandre. Med seg har Herborg også Julerosekvintetten, pianist Helge Lilletvedt og hvert sted får de selskap av lokale barnekor. I Bergen kan publikum i tillegg glede seg til å oppleve dette sterke laget sammen med Bergen Filharmoniske Orkester. De siste årene har juleheftet Juleroser med redaktør Herborg Kråkevik blitt en kjær del av julestemningen i mange hjem rundt om i landet. Julen 2020 kom albumet Juleroser med helt nye julesanger signert mellom andre Aurora Aksnes, Odd Nordstoga og Anne Grete Preus, innspilt av Herborg og Bergens Filharmoniske Orkester. På albumet medvirker også Bjørn Eidsvåg, Fargespill, Trygve Skaug, Marianne Pentha, AURORA og Mathias Eick. I november 2021 kommer albumet «Barnas Juleroser» med julesanger og fortellinger som har stått på trykk i juleheftet med samme navn som Herborg også er redaktør for. På albumet opptrer Herborg sammen med Julerosekvintetten, Bolteløkka Jentekor, Bislett Guttekor og Kåre Conradi. – Dette skal bli ei juleforestilling som snakkar til alle krinkar og krokar av julehjarte vårt! Jul er følsomme greier, og litt kunst gjer alltid godt, om det no er musikk, litteratur eller biletkunst. Eg håpar de vil koma og oppleva Juleroser frå scenen. Me skal gjera alt me kan for å underhalda og røra dykk og forhåpentlig gje alle litt fred i førjulsinnet, sier Herborg.

Planlegg reisen din!

Vil du oppleve dype fjorder, høye fjell, landskap som tar pusten av deg, kultur og de ekte, vestnorske smakene? Da har du kommet på rett sted!

Finn aktiviteter, overnattingssteder, kulturopplevelser og spisesteder for å fylle ferien din med det beste av hva Vestlandet kan by på.

#visitbergen

Følg oss

  • Facebook

    Facebook

  • Instagram

    Instagram

  • YouTube

    YouTube